tirsdag 29. mai 2012

"Sauen som gikk seg vill"

Dette er det første maleriet jeg har malt ute i sola i år! :) Her har jeg prøvd ut flere nye teknikker jeg lærte på malekurset! Maleriet handler om 100 sauer der den ene sauen har gått seg vill...


Først malte jeg bakgrunnen og spylte maleriet i flere omganger,


så malte jeg sauene.


"Det var en gang 100 sauer som ble til 99..
Bonden letet og ropte på sau nr 100. Han forlot de andre 99 sauene for å finne sau nr 100..."


Bonden vet akkurat hvor mange sauer han har, og vet akkurat hvem som er hvem. Han teller de opp, én etter én... "1, 2, 3, ..., 98, 99, 100... 100?? 100!!!?? Sauen??"


"Sau nr 100 var på jordet til en slem og sulten bonde... Den hadde gått seg vill..."
Den sinte bonden: "Ser ut som det blir får i kål i dag!!""Bæææ......"
Nederst i høyre hjørne (opp ned) "Ps! Sau nr 100 ble funnet!" Dette maleriet er inspirert av historien som står i Bibelen i Matteus kap. 18, vers 12- 14 og i Lukas kap. 15, vers 4- 7:

    12 Hva mener dere? Dersom en mann har hundre sauer og én av dem går seg vill, lar han ikke da de nittini være igjen i fjellet og går og leter etter den som er kommet på avveier? 13 Og skulle han finne den – sannelig, jeg sier dere: Da gleder han seg mer over denne ene enn over de nittini som ikke har gått seg vill. 14 Slik vil heller ikke deres Far i himmelen at en eneste av disse små skal gå tapt.

 4 «Dersom en av dere eier hundre sauer og mister én av dem, lar han ikke da de nittini være igjen ute i ødemarken og leter etter den som er kommet bort, til han finner den?  5 Og når han har funnet den, blir han glad og legger den på skuldrene sine.  6 Straks han kommer hjem, kaller han sammen venner og naboer og sier til dem: ‘Gled dere med meg, for jeg har funnet igjen den sauen som var kommet bort.’ 7 Jeg sier dere: På samme måte blir det større glede i himmelen over én synder som vender om, enn over nittini rettferdige som ikke trenger omvendelse.

Jesus er enkelt og greit en snill mann, verdens beste faktisk! Han gjør ALT Han kan for å hjelpe hvert enkelte menneske på denne jorden. Og de som tror på dette og tar i mot dette vil også erfare dette! :)